Welcome

Üdvözöllek az oldalamon, Ruby vagyok!
Egy feltörekvő írónő, akinek idén jelent meg első könyve Pillangó-hatás címmel a MyBook gondozásában.
Amit hirtelen tudni kell rólam, hogy imádok írni, ami az élénk képzelőerőmnek köszönhetően nem megy nehezen. Természetesen nagyon sok tanulnivalóm van még, amit igyekszem pótolni, viszont attól tartok sosem lesz tökéletes a készségem, mert olyan, hogy tökéletes nincs.
Szeretek olvasni is, de erre sajnos ritkán jut időm a munka, és az írás mellett. Férjnél vagyok, és egyelőre csak "catmom" státuszban vagyok.
Köszönöm, hogy benéztél, és remélem vissza is térsz majd! :)

Azért írok, hogy adhassak. Egy darabot a fantáziámból, örömet, tanulságot, esetleg elrettentő példát. Azt már az olvasó dönti el.

Facebook | Facebook Csoport | Instagram | Moly

»Cserék«
Cserét a Chatben kérhetsz

Book Worlds Senator-Girl

»Oldal Infó«

Indulás: 2018.05.15.
Host: G-portal
URL: glamour.gportal.hu
Téma: Blog
CSS: 1.

 
Főoldal

KÖNYVJELZŐ PÁLYÁZAT

Kreatívnak érzed magad? Szeretnéd, hogy az általad tervezett könyvjelző legyen Az igazi hivatalos könyvjelzője? Ha felcsigáztam az érdeklődésedet, akkor írj egy e-mailt a rubysawwriter@gmail.com címre, és tájékoztatlak a részletekről.
Minden könyvjelző fel fog kerülni az oldalra! Az is lehet, hogy több csodás terv esetén kettőt fogok kiválasztani. Ne habozz, jelentkezz, és légy kreatív!
Jelentkezési határidő: Július 10.

2018.06.16. 11:09, RubySaw

I am very 'appy, or not?!

Ennek a címnek sztorija van. Még gyerekként kezdtem el rajongani a Forma-1-ért, 2001 körül jött az isteni szikra, hogy nekem néznem kell a száguldó cirkuszt. Akkor még a Ferrari volt a "valaki" (lehet ma is az, csak ma már egyáltalán nem nézem, azt sem tudom ki van még benne). Nekem mindig is a zs kategóriás pilóták voltak a kedvenceim, úgy, mint Fisichella. Egyébként meghalok az olaszokért, ez nem titok. :) Na, és amikor bekerült a száguldó cirkuszba, akkor még nem nagyon beszélt angolul, és ő mondta ezt, hogy I am very 'appy. Rajta ragadt, és bennem is megragadt, előfordul, hogy mondom. Erre a mostani állapotomra is ez a jellemző, de ott a vagy nem is.

A hétvégén befejeztem Az igazit. Nem lett hosszabb, mint a Pillangó-hatás, de én nem is arról vagyok híres, hogy elhúzom a sztorit, meg x, és y felesleges dolgot rakok bele. A lényeget írom meg. Ha belepusztulnék, se tudnék 350 oldalas könyvet írni. Miért? Mert ilyen a stílusom, és ebből nem adok lejjebb, ha tetszik a drága kritikusoknak, ha nem. Ne madom el magam. Biztos most sokan arra gondolnak, hogy hülye vagyok, és hogy tanulnom kellene, hogy jobb legyek. Ja, tanulnom is, de nem azt, hogy húzzam el a végletekig a könyvemet.

Na, de befejezetem, és most előolvasáson van. Ha a hölgynek tetszik úgy, ahogy van, akkor nem finomítok rajta, küldöm korrektúrára. Ha bele kell nyúlnom, akkor viszont marad még egy picit.

Vegyes érzéseim vannak. Nehezen fogtam neki, nem jött az ihlet. Illetve jött, de nem tudtam sehogy se elkezdeni, aztán hirtelen magával ragadott, és csak daráltam. Azt hiszem három hétvége alatt megírtam. És most úgy érzem magam, mint amikor végignéztem a True Bloodot. Nincs értelme az életemnek. Mert lezártam Liv sztoriját. Úgy volt, hogy három kötetes lesz, de az utolsóról lemondtam. Miért? Mert új történetet akarok, és új karaktereket. Igaz most nagyon beleestem megint a "japán őrületbe", szóval lett is egy ötletem, csak sablonosnak találom.

A "betegségemről" is szeretnék írni, mert olyan könyvet én még nem találtam a piacon, de lehet, hogy az nem kerül kiadásra, csak online fogom megírni, még nem döntöttem el.

Tehát most egyelőre vegetálok, és gyűjtöm az ingereket, hátha újabb könyv kerekedik belőle. Na meg persze izgatotan várom az előolvasó véleményét. :)

2018.06.04. 09:58, RubySaw

Van ennek hátránya is

Nekem van egy olyan tulajdonságom, hogy utálok tanulni. Komolyan mondom, ha valamit akarok csinálni, és ahhoz tanulni kell, akkor hagyom a francba. Az írás is ilyen. Mindenhol azt látom, hogy így a szerkesztés, úgy a korrektúra, a lektorálás, a stb. Háh, emberek... A minap nyitottam ki Nancy Madore egyik könyvét, és olyan "hibákat" láttam benne, hogy majdnem leestem a székről. Például: szemeit, melleit, mellbimbóit. Mi magyar írók azért hajtunk, meg gürizünk, meg mit tudom én, hogy egy fordítást meg így kiadjanak? Ez kérem nem éppen "sportszerű". Egyébként is a hócipőm tele van. Ez a napokban jött elő. Gondolom nincsenek annyira leblokkolva a hormonjaim, és jobban megfognak dolgok.

Tanulnom kéne, és olvasnom, hogy jobb legyek. De nekem nincs kedvem. Én magamtól tanulok. Miért kellene nekem bárkire is hallgatnom? Nekem senki ne mondja meg, hogy hogyan írjak, meg hogy mit.

Mindenki egy érzékkel születik. Nekem sokáig az angolhoz volt érzékem (ma már azért eléggé leamortizáltam ezt). Csípőből olyan levelet írtam, hogy megszólalt. Sosem tanultam rá, csak beszippantottam az alapokat, aztán érzés útján pakoltam az igéket, meg a mondatokat. Ezt nem lehet megmagyarázni. Ma már hülye vagyok hozzá, mert nem használom nap, mint nap.

Az íráshoz is sík hülye voltam, aztán történt valami, és úgy kezdtem el írni, ahogy még soha. Nyilván ezt is beszívtam, és alkalmaztam. Mindenki mondja, hogy ő ezt nem tudná megcsinálni? Mit? Leírod, hogy egy adott szituációban hogy cselekednél, ha ilyen, és ilyen személyiséged lenne? Mi ebben a nagy dolog? Bárki meg tudja csinálni. fogalmazást is írtál iskolában, nem? Hát akkor...

Szó, mi szó annak idején kaptam a nyakamba, hogy magánkiadásra adom a fejem, és hogy miért nem csiszolom még a meglévő tudásom. Mert miért kéne? Ha én úgy érzem, hogy ki akarok adni egy könyvet ,akkor b+ megcsinálom. Aztán lett is könyvem, nem? De nem vagyok elég jó. Na most ki szerint? Ha egy olvasott ember mondja ezt, azt mondom oké. Szerintem mindig lesz mit tanulnom. Mindig!

Mindenkinek van egy stílusa, nekem is. Abból nem engedek. Utálom a tötymörgést, hogy oldalakon át írok olyanról, aminek voltaképpen semmi köze sincs a cselekményhez, de kell, mert ezt ki kell bontani, meg részletesen leírni... De, biztos. Szerintem pörögnie kell folyamatosan a sztorinak, nem pedig megaludnia egy-egy fejezet közben az olvasó szájában a tejnek, mert az a fejezet pedig oda kell. Nem hosszú a Pillangó-hatás sem, de van mondandója, és pörgős. Talán Dylan fejezetei uncsik kicsit, de ő is tesz a történethez. Írhattam volna még hozzá, ám mint mondtam: ha érthető maga az egész cselekmény, akkor minek cifrázzam? Konfliktus volt, szex volt, tanulság levonása megvolt, karakterek fejlődtek, követhető a sztori, életszerű. Még valami kell bele?

Most én itt nem fényezni akarom magam, de egyszerűen úgy bosszant a tény, hogy belefeccöltem ebbe pénzt - mondjuk az engem annyira nem hat meg -, és rengeteg időt. Az időn van a hangsúly. Nem vártam, hogy azonnal könyv Oscart kapok, de az rohadtul fel tudja cseszni az embert, hogy amíg ő küzd, hogy ne legyen a könyvében "lábai", addig egy híresben ott vigyorog.

Jogos a kérdés, hogy ha nem sajnálom erre a pénzt, akkor miért nem kiadóál adtam ki?! Az életkedvem elment tőlük. Szeretnék egy korrektet, olyat, aki ténylegesen is támogat, nem csak a bukszámba néz. A MyBook tökéletes, minőségi, és akármikor el tudtam érni őket, bármiben segítettek, de ők csak nyomda. Ha ilyen kiadót találnék, a gyerekem is róluk nevezném el (na azt azért talán mégsem :D).
Lektor? Úristen, inkább felkötöm magam. Arra tökéletesek az előolvasók, hogy megmondják, ha hiba van a történetvezetésben. Olvastam lektorálást, az élő fába is, úgy higgyétek el, ha a fű zöld, akkor biztos hogy kicsit sárgás a teteje... Brrr.
Korrektúra? 2018-ban igencsak vannak profi helyesírás figyelő programok, meg mit tudom én.

Nem, nem bántam meg a magánkiadást, egy percig sem. Egyrészt, mert olyan embereket ismertem meg, akiket nélküle nem lett volna szerencsém, másrészt meg tetszik az embereknek a sztorim, a stílusom. Ez azért minden pénzt megér. Csak széllel szembe a biciklit is nehéz tekerni, akkor most ezt képzeljük el egy felhypeolt könyvvel szemben. Ugye? Haha. :D Pedig ebben is van szex, érzelem, intrika, mint egy kicseszett szappanopera, sőt három pasit raktam bele, nem egyet, és nem kettőt. Aztán tessék. Nincs okom panaszra, mert alig egy hónapon belül visszajött a nyomtatás költsége, csak elszomorít, hogy míg én a lábát írom, addig 3000 Ft-ért a lábait adják. És erre figyelmeztetnek mindenhol.

Hú, másik nagy kedvencem a pályázatos téma. Egy darabig játszadoztam én is a gondolattal, hogy beadok valamit, aztán szépen, lassan elvetettem az ötletet. Hülye vagyok én? Engem nem a negatív kritika érint rosszul, azt bírom, nem tetszhet mindenkinek, amit írok, és ahogyan. Az már nagyobb probléma, hogy hogy tálalják. Egy lenéző, lekezelő szövegre pedig nem vagyok kíváncsi. Plusz, mint volt rá példa, azért az sem ingyen van ám. Igen, ez Magyarország. Légy kreatív, adj a hazádnak, de fizess már érte. Nem muszáj egybe, jó lesz részletben is. Akkor miért pályázat? Miért nem "Írj valamit, mi kiadjuk, de fizetned kell érte" a címe? Nem várok el ingyen semmit, és mint mondtam nekem a pénz nem számít, de azért minőséget, és tényleges odafigyelést szeretnék, nem pedig oké, kiadjuk ingyen, de azért fizess már szöveget. És ezt mind megkaptam a MyBooknál. Igen, megint leírtam. Szeretem őket. Nagyon meg vagyok elégedve velük. Nem akarom elhagyni őket... Nekem ők Az Igazi! <3

Mindent egybevéve, látszik, hogy feltornásztam az agyam? Igen? Jó. :D Igyekszem, mert szeretek írni, és nem akarom hagyni.

2018.05.29. 17:38, RubySaw

Borító leleplezés

Tegnap a My relationship with books blog kedves tulajdonosa leleplezte a Pillangó-hatás folytatásának a borítóját. Ezúton is köszönöm szépen Evinek. :)

A Bejegyzést itt olvashatjátok el:

Pár szóban a borítóról:

Evy nagyon ráérzett a témára, "esküvő". Sok köze lesz az esküvőnek a történethez, és nem véletlenül lett ez a koncepció. Az előző részben Liv bontogatta a szárnyait, kereste önmagát, a helyét a világban. Most talán végre megtalálja valami komoly. Erre próbáltam célozgatni, persze ez egyeltalán nem spoiler.

Miért szürke? Azt tudni kell rólam, hogy bármenyire is hihetetlen, sugárba tudnék hányni a romantikától. Nem vagyok az a fajta, akinek bejön a rózsaszirom az ágyon, meg a gyertyás, közös fürdő, sőt, még a virágokat sem szeretem. Joggal fordul meg az ember fejében a kérdés, hogy akkor engem mivel lehet levenni a lábamról? A poén nálam mindig nagy előny volt, meg az, ha valaki nem prűd. Romantikázni ráérünk majd hetvenévesen valami nyugger klubban. :D Nem mondom, hogy nem esik jól, ha kedves velem a férjem, és udvarol, de nem prioritásom, én inkább hevesebb természet vagyok. Viszont írni tudok róla. :D Ha a romantikáról írni kell, akkor csak úgy serceg a billentyűzet. De hogy miért lett szürke a borító. Nem a Szürke ötven árnyalata miatt, egyszerűen csak ezzel próbáltam ellensúlyozni a cukiságot. Elég cuki rajta az a sok türkiz pille'.

Lepkék miért vannak rajta? A Pillangó-hatás borítója gyenge lett, meg kell valljam. Nem a kivitelezője miatt, ő remek munkát végzett, hanem miattam. Ráhagytam, úgy voltam vele, hogy elég jó ez így, oké, jó lesz. A legfájdalmasabb számomra a cím kiemelése. Nagyon jól néz ki, de valahogy nem éreztem aztán magaménak, de aki ismer tudja, hogy hirtelen természetű vagyok, és ha kell valami, az rögtön, nem mérlegelek. Ez annak a megtestesülése, rábólintottam. Egyrészt, mert nem akartam nyaggatni a készítőt, másrészt meg, mert hirtelen nagyon tetszett. Szóval Az igazi borítójával próbáltam ezt kompenzálni. Minden apró kis részletet kigondoltam, és tádá. Ezzel ezer százalékban meg vagyok elégedve. Csodaszép lett!

A fülszövegről:

Ugye-ugye, ha rizsázni kell az érzelmekről az megy. :D Leírás alapján írom a fülszöveget, és mivel nem kiadó adja ki a könyvem fogalmam sincs, hogy jó-e, az ismerőseim véleményére támaszkodok, eddig nekik tetszett, tehát maradt.
Próbáltam titokzatos lenni, és nem lelőni a poént az első mondattal, de azt hiszem elég ködösre sikerült. A fene se tudja, hogy most nekem mi a tervem a főszereplőmmel, meg a többiekkel. Mert igen, Az igazi is öt szemszöges lesz. Nem fog feltámadni a kedves Jay, és nem fogunk visszaemlékezni sem általa semmire, hanem egy teljesen más kalibert hoztam be. Aki olvasta az első részt, azt eméleztetni fogja valakire, nagyon is. De ha nem jön rá olvasás közben, le lesz lőve a poén. :D
Ez a fülszöveg arra enged következtetni, hogy csak Liv lesz a középpontban, pedig nem olyan biztos az. :)

Várható megjelenés: 2018. szeptember

2018.05.27. 14:56, RubySaw

Nyerd meg a Pillangó-hatást! - VÉGE

Ha szeretnéd megnyerni a Pillangó-hatás című könyvemet, akkor nincs más dolgod, mint hozzászólásban megadni:

- Neved
- Korod
- E-mail címed
- Oldalad, ha van
- És pár szóban leírni, miért szeretnéd olvasni

A könyv mellé most jár egy mágneses könyvjelző is!

Sok szerencsét!

2018.05.18. 16:03, RubySaw